Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Αντιγραφή



Αναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com. Το βρήκα καλό και το αντιγράφω:

Τι αστυνομία θέλουμε;
1. Θέλουμε μια αστυνομία εκπαιδευμένων αστυνομικών, οι οποίοι θα είναι ευγενικοί με τους νόμιμους και αποφασιστικοί με τους παράνομους.
2. Θέλουμε μια αστυνομία, που δεν θα δείχνει τα δόντια της μόνο σε μαζικές εκδηλώσεις -πορείες, μέτρα κ.λ.π.- αλλά στο καθημερινό έγκλημα.
3. Θέλουμε μια αστυνομία, από αστυνομικούς, που θα ξέρουν τι να κάνουν κάθε στιγμή, χωρίς καθοδήγηση από τις μοτορόλες για το παραμικρό.
4. Θέλουμε μια αστυνομία, να φτάνει πριν το έγκλημα για να το αποτρέψει κι όχι μετά το έγκλημα, για να το διαπιστώσει.
5. Θέλουμε μια αστυνομία, που θα είναι παρούσα όταν ο "ανώνυμος" πολίτης τη χρειάζεται και όχι μια αστυνομία στην υπηρεσία των "επωνύμων".
6. Θέλουμε μια αστυνομία στην οποία ο αστυνομικός θα είναι ευτυχισμένος όταν βοηθήσει ένα νομοταγή πολίτη και όχι όταν θα διευκολύνει το παράνομο πάρκιγκ του "επώνυμου".
7. Θέλουμε μια αστυνομία, με ίση μεταχείριση προς όλους, όχι ραγιαδισμό και τεμενάδες στους "επώνυμους", θαρραλέα απέναντι στο σκληρό κακοποιό και όχι φτηνό γελοίο τσαμπουκά, στον ήσυχο πολίτη.
8. Θέλουμε μια αστυνομία, η οποία θα περνά χειροπέδες ακαριαία, στον πολίτη που τολμά να πει στον αστυνομικό "ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε;". Αυτό στην Αμερική σημαίνει επιτόπου εκτέλεση. Στην Ελλάδα ο αστυνομικός ανοίγει διάλογο με τον κύριο "ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε;".
9. Θέλουμε μια αστυνομία, η οποία δε θα "τακιμιάζει" με τους ανθρώπους της νύχτας, ούτε θα κατουριέται στη θέα των "φουσκωτών", των "νονών" και των "μπράβων".
10. Θέλουμε μια αστυνομία ευγενέστατη στις συστάσεις της, φιλική προς τον πολίτη, αλλά αποφασιστική, που θα εφαρμόζει το Αγγλικό δόγμα: "αστυνομικός που δίνει δεύτερη φορά την ίδια εντολή σε πολίτη, απολύεται" (εδώ βλέπουμε αστυνομικούς να έρχονται στα χέρια με τον ανόητο πολίτη, που θέλει ντε και καλά να παρκάρει εκεί που του απαγορεύει ο αστυνομικός. Σε ποιά χώρα του κόσμου θα σου πει ο αστυνομικός "not here" και θα ανοίξεις διάλογο μαζί του;).
11. Θέλουμε μια αστυνομία, στην οποία θα υπηρετούν άνθρωποι με ψυχική και σωματική υγεία, οι οποίοι θα επιβάλλουν το νόμο, με μια ματιά μόνο. Όχι σαπιοκοιλιές!
12. Τέλος, επειδή τα πράγματα είναι απλά, θέλουμε μια αστυνομία, όμοια με αυτή, που υπάρχει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τίποτε άλλο, απλά ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ!
Κυριακή, 4 Μάιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: