Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Αντιγραφή 2

Οι ηλίθιοι ζουν περισσότερο...

Το διάβασα στο http://press-gr.blogspot.com και θεώρησα καλό να το αναρτήσω για να συμμορφωθούμε μερικοί. Εκτός και πράττουμε εσκεμμένα για χάριν της ...μακροζωίας!

Ζήτω οι ηλίθιοι!
. .
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Μετά από εργαστηριακές έρευνες ετών, δύο Ελβετοί επιστήμονες απέδειξαν ότι οι ηλίθιοι ζουν περισσότερο από τους έξυπνους. Ο λόγος; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας και όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος, όσο περισσότερο σκέπτεται, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει. Η υπερβολική αυτή κατανάλωση μειώνει το προσδόκιμο μακροζωίας.

Το ότι ο μέσος όρος μακροζωίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, λέτε να σημαίνει κάτι; Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι πάνω από μισό αιώνα μας κυβερνούν τρεις οικογένειες, αυτό από μόνο του δείχνει πως ο μέσος δείκτης συλλογικής νοημοσύνης έχει πέσει αρκετά τα τελευταία πενήντα χρόνια στη χώρα των Δαναών. Αυτό το έχουν αντιληφθεί σίγουρα οι πολιτικοί μας γι’ αυτό και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ένας λαός με νοητική υστέρηση.

7 σχόλια:

Lina είπε...

αααα.... τι καλοί πολιτικοί!!

(ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι αυτός που έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, εκτός από νοημοσύνη , βρίσκει τρόπο ώστε να κάνει τη ζωή του καλύτερη)

phlou...flis είπε...

Μάλλον έχει δίκαιο το συμπέρασμα. Συμφωνεί εξάλλου με την θεμελειώδη Αρχή Διατήρηης της Ενέργειας. Από σήμερα λοιπόν κάνω ...περικοπές στην Εσωτερική μου Ενέργεια. Θα ξανα-γίνω ηλίθιος.

marianaonice είπε...

Τι σωστό!!
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι δηλαδή!
Και όσοι οξύνουν το νου οδεύουν προς το θάνατο συντομότερα!! Τότε τι καθόμαστε! Ας γίνουμε ηλίθιοι και εμείς μήπως και γλυτώσουμε τη φθορά του χρόνου! Χαχαχα!!!
Καλό σου ξημέρωμα :)))

Meropi είπε...

Χα χα χα!! Ευτυχώς που είμαι βλάκας και θα ζήσω περισσότερο..

Αννα είπε...

Πέρασα να πω μια καλημέρα γιατί σήμερα φεύγω ταξιδάκι και θα μαι εκτος μπλογκόσπιτου για 11 μέρες..Να περνάς όμορφα!!!

elenitheof είπε...

mortal, καλησπέρα. Έχω αρχίσει ν' ανησυχώ για τον εαυτό μου γιατί σκέφτομαι πολύ, προσπαθώ να βρω λύσεις στα προβλήματά μου και μερικές φορές κάποιες σκέψεις με βασανίζουν. Όπως πχ τώρα με βασανίζει η σκέψη: Μήπως κάνω λάθος που παντρεύομαι σύντομα έναν άνθρωπο με τον οποίο είμαστε διαφορετικοί; Μήπως θα βοηθούσε να κάνω προσπάθειες ν' αδειάσω το κεφάλι μου από τις σκέψεις;

mortal είπε...

@lina: πολιτικοί = σαπίλα (με ελάχιστες εξαιρέσεις...)

@phlou...flis: Εκεί, δυστυχώς, μας σπρώχνουν...

@mariana: Εσύ δε φροντίζεις καθόλου για τη μακροημέρευσή σου...

@meropi: Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είσαι αυτό που λες...

@Άννα: Καλή διαμονή και καλή επιστροφή με ωραίες εμπειρίες...

@eleni: Μην το βασανίζεις το μυαλουδάκι σου, τώρα μάλιστα που το αποφάσισες... 'Αλλωστε τα διαφορετικά (τις περισσότερες φορές) έλκονται, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Με το καλό...